15|03|2016

Віктор Пінчук увійшов до складу міжнародного дорадчого комітету Атлантичної Ради

Український бізнесмен та філантроп Віктор Пінчук увійшов до складу Міжнародного дорадчого комітету Атлантичної Ради (Atlantic Council). Він став першим українцем, якого запросили долучитися до роботи комітету цього провідного аналітичного центру США.

"Атлантична Рада обстоює інтереси вільної, демократичної та успішної України перед світовими лідерами," – зазначив пан Пінчук. - Я маю за честь увійти до складу Міжнародного дорадчого комітету. Уже більше 10 років я працюю над інтеграцією України в світове співтовариство та підтримую тих, хто хоче втілювати зміни в Україні. Сьогодні це питання є важливішим, аніж будь-коли. Атлантична Рада – чудовий партнер у цьому процесі."

Фредерік Кемп, Президент та Виконавчий директор Атлантичної Ради наголосив: “Атлантична Рада має за честь і рада вітати пана Віктора Пінчука у складі Міжнародного дорадчого комітету. Пан Пінчук є зразком сучасного бізнесмена та філантропа, який уособлює місію Атлантичної Ради: «Працювати разом задля майбутнього». Свої зусилля зі сприяння інтеграції України до Європейського Союзу він доповнює непохитною відданістю справі захисту прав людини в Україні.”

Завданням Атлантичної Ради – провідного аналітичного центру, що розташований у м. Вашингтон – є сприяння конструктивному лідерству США у світі та залучення США до світових процесів. Атлантична Рада відіграє ключову роль у роботі зі союзниками та партнерами над вирішенням складних глобальних проблем. Міжнародний дорадчий комітет (МДК) Ради – унікальна впливова група лідерів бізнесу та політикуму, яка консультує президента та членів Атлантичної Ради щодо перспектив подальшого розвитку. До складу МДК входять керівники таких компаній як Blackstone, Coca Cola, Unilever та інших корпорацій зі світовим ім’ям, а також колишні керівники державних органів та урядів, які займалися творенням політики, у тому числі Хосе Марія Азнар, екс-Прем’єр Іспанії, Шаукат Азіз, екс-Прем’єр Пакистану, Карл Більдт, екс-Прем’єр Швеції, Збігнев Бжезінскі, колишній радник з національної безпеки Президента США Джиммі Картера, Чарльз T. Хейгел, колишній Міністр оборони США, Александр Квасьнєвський, екс-Президент Польщі.